Activiteiten AlumnEI-platform

Het AlumnEI-team (bestaande uit oud-studenten en een vertegenwoordiger van het Europees Instituut de Baak) organiseert jaarlijks een variëteit aan activiteiten. Op deze pagina vind je ter informatie de activiteiten die in 2019 zijn georganiseerd.

Ben je oud-student van een van de opleidingen bij het Europees Instituut de Baak en wil je ook lid worden van het AlumnEI-platform? Via deze link vind je meer informatie.

 

23 maart Voorjaarsbijeenkomst

Ivo Callens docent coachopleiding Europees Instituut de Baak

De AlumnEI-voorjaarsbijeenkomst werd verzorgd door Ivo Callens. Het thema van de bijeenkomst was: De wereld draait door – een oriëntatie op persoonlijk leiderschap en zelfsturing in onzekere tijden.

 

Ivo Callens nam de deelnemers mee in enkele verhaallijnen die onze tijd markeren – en hoe we daar antwoord op kunnen geven.  Welke thema’s hebben onze aandacht, persoonlijk en collectief? Als leidinggevende of werkend in een organisatie, of als professional die bewust als coach werkt? Hoe kijken we naar wat te zien is en zich aan ons opdringt? Welke antwoorden lijkt de omgeving te geven en welke antwoorden geven wij zelf vanuit ons beste vermogen en bedoeling? In het eerste deel van het interactieve college kregen observaties en deze vragen de focus. Het tweede deel ging over meerdere mogelijke antwoorden.

Ivo Callens is directeur van het Centre for Generative Leadership en grondlegger van de Generatief Leiderschap oriëntatie.

 

 

 

22 juni Inspiratiedag: Neurocoaching

Inspiratiedagen Coaching - Europees Instituut
Inspiratiedagen Coaching – Europees Instituut

De Inspiratiedag in juni stond in het teken van NeuroCoaching. NeuroCoaching is een nieuwe, op neurowetenschappen gebaseerde strategie die effectiever lijkt dan traditionele coaching. Het is een communicatiestrategie gebaseerd op toegepaste neurowetenschappen, mindfulness en positieve psychologie.

David Coenen, van Inner Link Coaching, maakte ons deelgenoot van de meest recente inzichten in het brein. En in de middag gingen we buiten in de zon, praktisch aan de slag met ervaringsgerichte oefeningen.

 

 

 

 

 

 

28 september Voor & Door-dag

Maar liefst 9 oud-studenten verzorgden deze dag een workshop.

  • Coaching stressed clients – Frank Rood
  • Van ACT moet je geproefd hebben! – Corina Groffen
  • Hoe implementeer je duurzame inzetbaarheid in een bedrijf? – Caroline Wienen
  • Thuiscoachen – het huis als spiegel – Esther Reinders
  • Als de NooT aan de man is, is de coach nabij – Angeline Schoor
  • Somatic coaching & levensgebeurtenissen – Adrie van de Water
  • Jouw professionele DNA – Arien Vos en Johan Luijben
  • Mijn tuin, jouw tuin (tuin staat voor interpersoonlijke ruimte) – Brigitta Derksen

 

9 november Najaarsbijeenkomst

Kytlin Tjin A Djie docent coachopleiding Europees Instituut de Baak

De AlumnEI-najaarsbijeenkomst op 9 november a.s. werd verzorgd door Kitlyn Tjin A Djie. Aan de hand van verschillende casussen werd duidelijk hoe je familiewijsheid kunt mobiliseren in lastige tijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 december Inspiratiedag

Inspiratiedagen Coaching - Europees Instituut
Inspiratiedagen Coaching – Europees Instituut

Thema: Rijker Coachen. De Inspiratiedag in december werd verzorgd door Jan Remmerswaal.

In de ochtend zette hij uiteen wat er nodig is om je eigen persoon in coaching optimaal in te zetten en hoe je dat kunt doen. ‘s Middags gingen de deelnemers, onder begeleiding, in groepen aan de slag met verkenning van je beschermingsmechanismen en van je binnenwereld (met name je schaduwkanten).